Rijschoolnummer: 5097H8
Hoofdlogo-De Motorschool

Wij hebben een vacature!

Lees er hier meer over...

de praktijk

Examen
verkeers­deelneming

Rijlessen-in-Arnhem-Velp_transparant
examen

Verkeersdeelneming

Voordat je mag deelnemen aan dit examen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat! En uiteraard je examen voertuigbeheersing succesvol hebben doorlopen.

Het examen verkeersdeelneming is de laatste stap naar het behalen van je motorrijbewijs. De examinator kijkt of je alles wat je geleerd hebt kunt toepassen in het dagelijks verkeer. Hierbij is het belangrijk dat je vlot en vooral veilig rijdt.

We beginnen het examen met een reguliere rijles om de zenuwen weg te rijden. Vervolgens melden we ons bij het CBR. Hier wordt je naar de examinator geroepen en geeft hij een korte uitleg over het examen, tevens controleert hij of je papieren in orde zijn. (theorie certificaat en legitimatie moeten getoond worden en geldig zijn)

Daarna gaan we met de examinator naar de motorfiets. Hij zal je wat technische vragen stellen over de motor om te controleren of je weet waar je op moet letten om veilig het verkeer in te gaan. De communicatie apparatuur wordt getest en je instructeur neemt plaats in de auto van de examinator.

Tijdens de examenrit krijg je de instructies gewoon via je instructeur, dus op de inmiddels vertrouwde manier. De rit kan overal naar toegaan maar bevat bijna altijd een stukje snelweg met in en uitvoegen, stadsverkeer met verschillende soorten kruisingen en voorrangsregels en een stukje “buiten de bebouwde kom”, denk hierbij aan landweggetjes, dijkwegen en mooie bochten.

De rit eindigt weer bij het CBR. Je parkeert de motor en samen met je instructeur ga je weer naar binnen. Je krijgt dan direct te horen dat je geslaagd bent en we rijden op de motor weer terug naar de rijschool.

De grootste valkuil van dit examen is dat je onder druk van de aanwezigheid van een examinator anders gaat rijden dan tijdens de lessen! Op het moment dat we besluiten dat je er klaar voor bent dan ben je dat ook. Oftewel: probeer ontspannen te rijden zoals je inmiddels gewend bent!

Meer informatie / aanmelden

Neem contact op

Wil je een proefles aanvragen of heb je een uitgebreide vraag, stuur ons een email of bel ons via onderstaande links…

Arnhem

Overhagenseweg 41C
6883 GS Velp

Doetinchem

Doetinchemseweg 53
7021 BR Zelhem